Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Taart voor duizendste deelnemer Burgernet

Datum: 04 november 2008
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Margriet Giel uit Wilnis heeft donderdag 30 oktober uit handen van burgemeester Burgman een taart ontvangen.

Zij is de duizendste inwoner van De Ronde Venen die zich heeft aangemeld als deelnemer aan Burgernet. De inwoner van Wilnis is erg enthousiast over het samenwerkingsverband tussen gemeente en politie en hoopt als deelnemer een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid in De Ronde Venen.

Mevrouw Giel werd samen met haar man door burgemeester Burgman in het gemeentehuis ontvangen. Een week eerder had zij zich als duizendste aangemeld. Inmiddels is het aantal deelnemers weer flink verder gegroeid. Dat bevindt zich momenteel rond de 1300. Aanmelden voor Burgernet blijft mogelijk via de website www.burgernet.nl.

Met Burgernet kan de politie het publiek betrekken bij een zoekactie naar een verdachte, een voertuig of een vermist persoon. De deelnemers krijgen een ingesproken mededeling over een gezocht persoon of voertuig te horen op hun vaste of hun mobiele telefoon, of ze krijgen een sms-bericht. Als zij vervolgens iets zien of horen dat overeenkomt met het signalement, bellen zij direct naar een gratis telefoonnummer in de meldkamer van de politie. Zo kan de politie gerichter en sneller zoeken. Na afloop van de zoekactie krijgen alle deelnemers weer een bericht met informatie over het resultaat.

Deelnemers aan Burgernet ontvangen allen een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst waar zij nader worden geïnformeerd over het doel en de werking van Burgernet. Ook kunnen daar vragen worden gesteld. Gezien het grote aantal aanmeldingen worden er twee informatieavonden georganiseerd in de Meijert in Mijdrecht. De eerste bijeenkomst, waarvoor de helft van de huidige deelnemers is uitgenodigd, vindt plaats op woensdag 5 november om 20.00 uur. De tweede bijeenkomst is op woensdag 26 november.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht