Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Midpoint TV: De Staf van Sinterklaas

Datum: 09 november 2008
Bron: Midpoint FM & TV
Afgelopen donderdag 6 november vond in Brasserie de Waard de première van de eerste kinderfilm van Midpoint TV plaats. Natuurlijk met een echte rode loper en alle hoofdrolspelers kwamen aan in een heuse limousine. Dit gehele weekend is de film te zien op Midpoint TV.

Midpoint super trots
Bijzonder is dat de film is gemaakt door vrijwilligers, mensen die allemaal in hun vrije tijd een bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van de film. Dat er nogal wat komt kijken bij zo’n productie mag duidelijk zijn. Bij Midpoint zijn ze dan ook trots op hun vrijwilligers.

Enthousiaste vrijwilligers weken in touw
Claudia Prange en Martin Wielage zijn de grote animators van dit project. Presentatrice Claudia en Cameraman Martin kennen elkaar van het succesvolle programma “Buurt in Zicht” dat op Midpoint TV wordt uitgezonden. Claudia schreef het verhaal van de film en deed de regie, Martin zorgde voor het camerawerk, samen met de 15 jarige Marco van Bergen, en zat avonden en nachten te monteren aan de film. Maar er moest ook geluid geregeld worden en wat te denken van de casting van de acteurs, er werden locaties gescout, aankleding geregeld en natuurlijk broodjes en koffie voor tijdens de draaidagen. Veel werk dat allemaal door een groep enthousiaste vrijwilligers gedaan werd. En met resultaat, het is een prachtige korte speelfilm geworden.

De twee hoofdrolspelers zijn Teddie Hartel en Harry Willemse, zij zijn allebei 9 jaar oud en stelen de show in dit Sinterklaasverhaal. Maar er zijn ook leuke gastrollen van allerlei bekende en onbekende Ronde Veners.

Sound-Pete zingt titelsong
Van het een komt het ander en inmiddels is er zelfs een titelsong gemaakt bij de film, een modern Sinterklaasnummer ingezongen door Sound-Pete. Claudia schreef de tekst en de muziek werd gecomponeerd door Theo Nap, die het nummer ook heeft geproduceerd in zijn studio in Wilnis.

Allemaal enthousiaste mensen die een pluim verdienen en daarom deze echte première om al deze mensen in het zonnetje te zetten. Want één ding is zeker, dat hebben ze verdiend!

Film voor iedereen te zien op Midpoint TV
Komend weekend is de première op de tv, vanaf vrijdagavond 7 november tot en met zondag 9 november is de film te zien op Midpoint TV. Op zaterdag 15 november volgt de intocht van Sinterklaas in Wilnis, dan worden er nog opnames gemaakt. Op 5 december wordt de film dan nogmaals uitgezonden op Midpoint TV met de opnames van de intocht!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug