Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Heterdaad aanhouding voor agenten in Abcoude

Datum: 12 oktober 2008
Bron: www.petershotnews.nl
Abcoude - In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 oktober heeft de politie op de Burgemeester des Tombeweg een 27-jarige woninginbreker uit Uithoorn aangehouden.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 03.45 uur twee jongens in de richting van het viaduct fietsen, waarbij één van hen geen verlichting voerde. Toen agenten de fietsers aanspraken met het verzoek om te stoppen, gaven zij hier in eerste instantie gehoor aan. Echter toen agenten uitstapten, keerde één van de fietsers zijn fiets en reed zo had als hij kon in de richting van de Hoogstraat.

De andere jongen, een bekende van de politie, bleef wel staan. Hij fietste op een gloednieuwe, gemotoriseerde damesfiets en vertelde dat de fiets van zijn moeder was. Toen agenten hem vroegen wat hij in zijn jaszak had zitten, kwam daar vervolgens een navigatiesysteem uit, evenals een portemonnee met daarin een rijbewijs van een vrouw, drie mobiele telefoons, een schroevendraaier, een sleutelbos, een buskaart en een schoudertasje met daarin een Ipod. Hierop werd de verdachte, een 27-jarige man uit Uithoorn, aangehouden op verdenking van heling danwel woninginbraak of een auto-inbraak.

Aan de hand van het aangetroffen rijbewijs stuitte de politie op een woninginbraak, die zojuist was gepleegd in een woning op de Ds. Bleekerhof in Abcoude. De fiets kon weer terugbezorgd worden bij de rechtmatige eigenaresse evenals de portemonnee met inhoud. Helaas wist de andere verdachte te ontkomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug