Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet spreekt aan: in een paar dagen 1282 aanmeldingen!

Datum: 08 oktober 2008
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Begin oktober hebben de inwoners van Breukelen, De Ronde Venen en Maarssen een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om deelnemer van Burgernet te worden.
Direct hebben zich al 1282 mensen aangemeld. Gemeenten en politie zijn aangenaam verrast door dit grote aantal enthousiaste deelnemers dat zich al binnen enkele dagen gemeld heeft. De nieuwe deelnemers versterken de 1437 Burgernetdeelnemers in Nieuwegein.

Burgernet is een telefonisch netwerk van gemeente, politie, bewoners en bedrijven. Deelnemers ontvangen een burgernetoproep vanuit de politiemeldkamer wanneer bijvoorbeeld een verdacht of vermist persoon of een voertuig wordt gezocht. Deelnemers ontvangen een telefoontje of SMS-bericht.
Projectleider Reinier van Eck: “Burgernet spreekt mensen duidelijk aan. Het is een manier om daadwerkelijk zelf betrokken te zijn en bij te dragen aan de veiligheid in je eigen omgeving. We verwachten dat nog veel meer mensen zich aanmelden.”

Aanmelden en informatieavond
Aanmelden kan te allen tijde via de website: www.burgernet.nl. Mensen die zich hebben aangemeld in Breukelen, De Ronde Venen of Maarssen krijgen een uitnodiging voor een informatieavond in november.
In Nieuwegein bestaat Burgernet al enkele jaren. Ook hier kunnen bewoners zich nog steeds aanmelden voor Burgernet.

Meer weten?
Op www.burgernet.nl is het laatste nieuws en zijn de meest gestelde vragen en antwoorden te vinden.
Maar belangstellenden kunnen ook rechtstreeks contact op nemen met de relatiebeheerder bij één van de deelnemende gemeenten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug