Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen speelt landelijke finale

Datum: 05 oktober 2008
Bron: Ingezonden stukken
De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zaterdag 4 oktober deelgenomen aan de landelijke finale wedstrijd in Haaften – Neerijnen. De ploeg had zich eerder dit jaar voor deze wedstrijd geplaatst door het winnen van de kwalificatiewedstrijd en een eveneens hoge eindklassering tijdens de halve finale.

Voor het begin van de wedstrijd werden de ploegnummers van 1&2 en 3&4 door de jury gewisseld. Dit was voor de ploegleden een extra verzwaring tijdens de wedstrijd. Ook bij deze wedstrijd werd er gestart vanuit een brandweervoertuig. Een oude woonboerderij bleek te zijn gekraakt door een aantal krakers. Beneden was brand uitgebroken met een uitbreiding naar de verdieping, waar een kraker was ingesloten door de brand. De eerste straal werd zo snel mogelijk op de brandhaard ingezet. Vervolgens werd de hele begane grond verkend op mogelijke uitbreidingen. Toen deze niet werden gevonden kon de ploeg veilig naar boven. Daar werd de branduitbreiding gevonden en onder dekking kon het slachtoffer worden gered.

Gelukkig net binnen de reguliere speeltijd werd het slachtoffer gered en de brand geblust. Doordat alle ploegen ongeveer hetzelfde aantal punten hadden behaald, werd de uitslag afhankelijk van de redtijd van het slachtoffer en de totale speeltijd. Door de ploeg is er erg hard gewerkt en fanatiek gestreden, maar kwam in puntenaantal net iets tekort. De Vinkeveense ploeg eindigde als negende, maar is dit jaar wel een van de beste tien korpsen van Nederland!

De ploeg zoals de wedstrijd is gespeeld:
Bevelvoerder Bart van Asselen
Pompbediende Daan `t Hoen
Nummer 1 Arjan Lommers
Nummer 2 Yordi Borger
Nummer 3 Mark Bijeman (ingevallen, lid van Jeugdbrandweer Breukelen)
Nummer 4 Melisa Swertz

Voor Bart van Asselen en Melissa Swertz was dit tevens hun laatste wedstrijd bij de jeugdbrandweer. Door het bereiken van de 18-jarige leeftijd moeten zij dit jaar de jeugdbrandweer verlaten. De komende maanden zal de jeugdbrandweer met een aantal nieuwe aanwinsten zich weer gaan voorbereiden op de wedstrijden van volgend jaar. Daarnaast zal er a.s. donderdag weer worden gecollecteerd voor de Nederlandse Brandwondenstichting.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht