Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Burgernet van start in De Ronde Venen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet van start in De Ronde Venen

Datum: 01 oktober 2008
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Burgernet gaat van start in De Ronde Venen. Eind deze of begin volgende week valt bij alle huishoudens in De Ronde Venen een brief op de deurmat waarin inwoners wordt verzocht aan dit samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en inwoners deel te nemen.

Doel van Burgernet is de veiligheid van de woon- en werkomgeving te vergroten.

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en werknemers van bedrijven in de gemeente. Met Burgernet worden zij door de politie via een gesproken bericht of sms direct betrokken bij het vinden van bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen. Inwoners en werknemers kunnen op die manier bijdragen aan de veiligheid in hun directe omgeving.

Een Burgernetactie werkt als volgt: de politie start een zoekactie, bijvoorbeeld naar een inbreker, een verdwaald kind of een gestolen voertuig. De Burgernetdeelnemer ontvangt een gesproken - of SMS - bericht om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig, gewoon vanuit de eigen woning of werkplek. Ziet men de gezochte persoon of het voertuig, dan dient dit direct via een speciaal telefoonnummer aan de meldkamer van de politie te worden gemeld. In de meldkamer wordt de opsporing (verder) gecoördineerd. De politie kan zo gerichter zoeken en sneller in actie komen. Het is niet de bedoeling dat Burgernetdeelnemers zelf achter de verdachte persoon aangaan.

In de gemeente Nieuwegein is Burgernet al eerder met succes ingevoerd. De positieve resultaten waren aanleiding om Burgernet in meer gemeenten in te voeren. In de provincie Utrecht zijn dat Breukelen, De Ronde Venen en Maarssen. De bedoeling is om Burgernet uiteindelijk in alle Nederlandse gemeenten in te voeren.

De komende dagen ontvangen alle inwoners van De Ronde Venen een brief van burgemeester Burgman. Daarin worden zij gevraagd deelnemer te worden van Burgernet en daarmee een bijdrage te leveren aan het vergroten van de veiligheid in hun omgeving. Ook ontvangen inwoners een voorlichtingsbrochure. Aanmelden voor Burgernet kan via de website www.burgernet.nl of via het aanmeldingsformulier dat bij de brief zit. Inwoners en werknemers die zich hebben aangemeld ontvangen daarvan een bevestiging.

Woensdag 5 november wordt er een bijeenkomst in de Meijert georganiseerd waar deelnemers nadere informatie en instructie krijgen, indien nodig worden meer van dit soort informatiebijeenkomsten georganiseerd. Vanaf 7 november 2008 wordt het systeem in gebruik genomen en kunnen deelnemers door de politie worden ingeschakeld.

Wilt u meer weten over Burgernet? Op www.burgernet.nl is het laatste nieuws en zijn de meest gestelde vragen en antwoorden te vinden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht