Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Opendag Brandweer Uithoorn - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opendag Brandweer Uithoorn

Datum: 29 september 2008
Bron: Ingezonden stukken
Uithoorn - Op zaterdag 4 oktober a.s. gaan om klokslag 11.00 uur de deuren van de Brandweerkazerne aan de Zijdelweg weer open voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van misschien wel het ‘meest beschreven beroep’ de brandweer.

De brandweer zal weer alles uit de kast halen om er een leuke en geslaagde opendag van te maken. Er zullen diverse demonstraties worden gegeven waarin u kunt zien wat de brandweer allemaal voor taken heeft. Ook kunt u kennis maken met het brandweervak, u kunt namelijk zelf ook een aantal taken van de brandweer proberen uit te voeren.

Speciaal uit Amsterdam komt een zogeheten ‘Coolbox’. Hier moeten deelnemers uitgerust met een brandweerpak en de daarbij behorende middelen in een container op zoek naar een ‘slachtoffer’. Eenmaal binnen worden ze gestoord door felle lampen, rook, verwarrende beelden, het uitvallen van het licht, sirenes, gegil en andere geluiden.

Daarnaast kan u met eigen ogen zien hoe de brandweer, in samenwerking met de ambulancedienst, een verkeersongeval te lijf gaat om slachtoffers, die vaak in een ernstige situatie verkeren, uit hun benarde positie te bevrijden. Maar er is meer te doen. Wat dacht u er van om eens met eigen ogen te zien hoeveel kracht er achter uw “bouwmarkt gasbusje” zit wanneer deze tot explosie komt.

Omdat wij weten dat het ook leuk is voor de kinderen zijn wij als brandweerkorps daar natuurlijk niet aan voorbijgegaan. Zo is er voor de jeugd de jeugdbrandweer van Amstelveen aanwezig die de kids begeleiden tijdens het kinder-spuitspel waar ze een spuitdiploma kunnen behalen. Ook kunnen ze een grote wens waar maken door een rondje mee te rijden in een echt brandweerauto! Vergeet zeker de stand van de EHBO en de brandwondenstichting niet te bezoeken. Ook de politie zal deze dag aanwezig zijn!
Ook de brandweerwinkel is dit jaar weer van de partij, hier zullen weer leuke dingen te koop zijn oa. petjes shirtjes stickers brandweerauto's etc etc.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon langs op zaterdag 4 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur aan de Zijdelweg 1 in Uithoorn. Tot dan

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht