Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Open dag brandweer op zaterdag 13 september

Datum: 03 september 2008
Bron: Gemeente De Ronde Venen
In en rond de kazerne aan de Herenweg 107 (achter het Kloosterplein) in Vinkeveen is zaterdag 13 september van alles te doen en te zien tijdens de open dag van de brandweer De Ronde Venen.

Van 10 tot 17 uur is jong en oud welkom om spelletjes te doen, verschillende demonstraties te zien, zelf kleine blusmiddelen te gebruiken of op de foto te gaan. Daarnaast zijn er informatiestands van politie en ambulance. Om 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de kleur- en knutselwedstrijd. De kleurplaten zijn hieronder te downloaden en kunnen tot zaterdag 13 september 15 uur worden ingeleverd bij de brandweerkazerne.

Het team van 0297-online.nl zal aanwezig zijn tijdens de brandweer open dag.

De open dag is een uitgelezen kans voor bezoekers om zich te laten informeren over de werkzaamheden van de brandweer. De brandweer is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De basiseisen om vrijwilliger te worden zijn bezit van een goede fysieke en psychische conditie, technisch inzicht, een praktische instelling, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om in teamverband te werken. Tijdens de open dag geeft de brandweer graag meer informatie aan mensen die geïnteresseerd zijn brandweerman of –vrouw te worden. Meer informatie over het worden van vrijwilliger bij e brandweer is te vinden op www.brandweerderondevenen.nl.

Het programma van zaterdag 13 september:

10.00 - Start open dag
11.00 - Demonstratie jeugdbrandweer
12.30 - Demonstratie hulpverlening
14.00 - Demonstratie jeugdbrandweer
15.30 - Demonstratie hulpverlening
16.30 - Prijsuitreiking kleur- en knutselwedstrijd


Gedurende de hele dag kan het diploma “Brandwachtertje” worden gehaald, zijn er demonstratie kleine blusmiddelen (ook zelf te proberen), demonstraties van de brandweerduikers (praat met ze onder water) en diverse spuitspelen (spelen met water). Ook is er een infostand van de ambulance, een infostand van de verkeerspolitie, een fotoshow van uitrukken en wedstrijden, wordt er gewerkt met hydraulisch gereedschap en kunnen bezoekers op de foto met een oude brandweerauto.

Het team van 0297-online.nl zal aanwezig zijn tijdens de brandweer open dag.

Klik hier om de kleurplaten te downloaden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht