Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grootse oefening in De Ronde Venen

Datum: 04 september 2008
Bron: www.petershotnews.nl
Regio – Dinsdagavond om 19.30 is door de drie brandweerkorpsen uit De Ronde Venen, samen met de gemeente, een grote oefening gehouden.

In het scenario stond dat er zwaar weer was en dat er een weeralarm was afgekondigd. Door die omstandigheden kwamen er extreem veel meldingen tegelijk binnen, waarvan voornamelijk stormschade en blikseminslagen.

In bijvoorbeeld de wijk Hofland-Zuid in Mijdrecht stonden enkele ‘bomen’ op omwaaien en had iemand overlast van water in de achtertuin. In Vinkeveen was een duiker vermist en in Wilnis had een omgewaaide boom letsel veroorzaakt bij een persoon in een auto.
Bij Van Walraven was door blikseminslag de lift buiten werking getreden terwijl er een kind in de lift zat. Toen de lift omlaag was gezet moest het kind gereanimeerd worden.

Op Demmerik in Vinkeveen was ook brand ontstaan door een blikseminslag. Hiervoor werd het sein ‘middelbrand’, waardoor meerdere eenheden ter plaatse moesten komen.

In sporthal De Phoenix in Mijdrecht werd het ook niet drooggehouden; daar moest de brandweer naar uitrukken omdat er teveel water was binnen gekomen.

Foto's: Thijs van Uden
Later meer foto's van Arno Moen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht