Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oudste man van Nederland (Wilnis) overleden

Datum: 29 juli 2008
Bron: Gemeente De Ronde Venen / RTV Utrecht
Wilnis - De oudste man van Nederland, Adrianus van der Vaart, is maandag in zijn woonplaats Wilnis overleden. Van der Vaart is 106 jaar geworden.

Adrianus van der Vaart (Wilnis, 26 december 1901) was een Nederlandse voormalige verzekeringsagent en voormalige tapijtenhandelaar. Sinds 19 maart was hij de oudste man van Nederland.

Van der Vaart woonde op zichzelf in zijn geboorteplaats Wilnis, dichtbij de boerderij waar hij het levenslicht zag. Wel ontving hij veel hulp. Zijn gelaat vertoonde nog geen rimpel, maar zijn gehoor was hij wel kwijtgeraakt. Ook spreken ging hem niet goed meer af, waardoor hij was aangewezen op een soort gebarentaal die hij met zijn schoondochter ontwikkelde.

In 2007 scheurde hij vanwege een valpartij zijn bekken. Verder was hij voor zijn leeftijd tamelijk kras. Tot voor kort dronk Van der Vaart regelmatig port en rookte hij sigaren, maar daar besloot hij in januari van de ene dag op de andere mee te stoppen.

Voor zover bekend is nu de 106-jarige Josephus Gerardus Antonius (Jos) Wijnant in Den Bosch de oudste man in ons land. De oudste vrouw, en daarmee de oudste inwoner van Nederland, is Grietje Jansen-Anker in Middelburg die op 12 september 111 hoopt te worden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug