Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Stijging fietsendiefstallen in de regio

Datum: 25 juli 2008
Bron: Politie Regio Utrecht

Regio - De afgelopen twee maanden zijn in de Regio Utrecht opvallend meer fietsen gestolen dan vorig jaar. In sommige districten is sprake van een grote stijging.

Veel fietsen worden weggenomen bij openbare gelegenheden: stations, scholen en winkelcentra. De grootste stijging van fietsendiefstal is te zien in de maand juni. In 2007 waren er 833 aangiftes tegen 1310 aangiftes in 2008.

De afgelopen dagen zijn al meerdere fietsendieven cq helers aangehouden op gestolen fietsen. In de meeste gevallen ging het om fietsen waarvan de sloten waren vernield. Bij een aantal dieven werden ook lopers aangetroffen waarmee je enkele AXA-sloten kan openen. Bekend is dat een paar oudere type sloten van AXA hiervoor gevoelig voor zijn.

Tips om fietsendiefstal te voorkomen

  • gebruik twee type sloten: ringslot, beugelslot of kettingslot; dieven zijn vaak gespecialiseerd in één type slot
  • Zet de fiets ergens aan vast en haal het slot door het frame én het voorwiel
  • zet de fiets op een plek, waar wachtenden uitzicht op hebben, bijvoorbeeld in de buurt van een bushalte
  • zet de fiets in een bewaakte stalling

Tips om de politie te helpen

  • Koop nooit een (vermoedelijk) gestolen fiets. Dit kunt u zelf checken door op www. fietsdiefstalregister.nl het framenummer in te voeren
  • Mocht uw fiets zijn gestolen, doe altijd aangifte
  • Mocht u iets verdachts zien op plekken waar veel fietsen staan, belt u dan direct 112.

Daarnaast is het belangrijk dat u de kenmerken van uw fiets kent, zoals merk en type en noteer frame- en chipnummer. Doe aangifte bij diefstal. Om het makkelijk te maken om framenummer en merk of chipnummer te noteren en te bewaren, kan iedereen op www.fietsdiefstal.nl zijn persoonlijke fietspaspoort invullen. Op die manier zijn die gegevens altijd bij de hand om aangifte te doen na diefstal. Aangifte kan via internet (www.politie.nl/utrecht).

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht