Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuw wapen tegen overvallers

Datum: 11 juli 2008
Bron: Politie Regio Amsterdam-Amstelland
Overvallers die tijdens hun daad op beeld zijn gezet, kunnen zichzelf vanaf 9 juli terugzien op internet. De politie Amsterdam-Amstelland lanceert een nieuwe website met foto’s en video’s van verdachten: www.overvallersgezocht.nl.

Overvallers van straat
De nieuwe site is bedoeld om zoveel mogelijk overvallers van de straat te krijgen. De foto- en videobeelden van overvallers en overvallen zijn gemaakt door beveiligingscamera’s van de betrokken ondernemers. Wie verdachten herkent of andere informatie heeft, wordt gevraagd zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie.

Internet prima middel voor opsporing
Volgens hoofdcommissaris Bernard Welten is de website het begin van een nieuwe ontwikkeling, waarbij het internet en burgers vaker worden ingezet om misdrijven op te lossen. Welten: “Het internet is een prima middel voor de opsporing. Het voegt een extra dimensie toe aan het politiewerk en zal in de toekomst beslist nog allerlei andere mogelijkheden bieden. Want als het voor overvallen kan, dan kan het ook voor andere misdrijven”.

Kernteam overvallen
De internetsite is een product van het Kernteam Overvallen dat in maart dit jaar werd opgericht om nieuwe wegen te bewandelen in de strijd tegen het stijgende aantal overvallen. Voor de website worden de bestaande regels voor de landelijke opsporingsberichtgeving gebruikt. Eén en ander is in overleg met het Openbaar Ministerie tot stand gekomen.

Nieuwsbrief en RSS
Via een nieuwsbrief en RSS – en later SMS-alert - kunnen mensen op de hoogte blijven als er nieuwe gezochte personen op de site worden geplaatst.

Tips
Er zijn drie manieren om tips en informatie door te geven:
1. Rechtstreeks bellen via 020-5593600 (Regionaal Service Center van de politie Amsterdam-Amstelland)
2. Via een tipformulier dat onder de desbetreffende zaak staat.
3. Via de meldlijn M 0800-7000.

Betere kwaliteit beelden
Om als een overval heeft plaatsgevonden over beelden van goede kwaliteit te kunnen beschikken, roept de politie Amsterdam-Amstelland ondernemers op om hun bedrijven van betere beveiligingscamera’s te voorzien, en ze op plaatsen te hangen die in het geval van een overval het beste beeld opleveren. De afgelopen periode zijn de buurtregisseurs bij ondernemers langs geweest om hen hierover van tips te voorzien. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam (PCA). Het PCA kan ondernemers ook adviseren over het verkrijgen van subsidies voor een betere beveiliging.

Overvalsite ook via algemene politiesite te vinden
De website www.overvallersgezocht.nl is ook te benaderen via de algemene website van de politie Amsterdam-Amstelland: www.politie-amsterdam-amstelland.nl. Er is een button geplaatst en in het onderdeel ‘Opsporing’ komt een link.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug