Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Groots alarm voor lekkende vaten bij de Cindu in Uithoorn

Datum: 02 juli 2008
Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland

Uithoorn -Dinsdagavond heeft zich bij Neville Chemicals Europe BV aan de Amsteldijk-Noord in Uithoorn een korte gaslekkage voorgedaan. Personeel van het bedrijf, de bedrijfsbrandweer en Brandweer Uithoorn hadden de lekkage snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.

Om 23.15 uur constateerden werknemers de lekkage van het gas Boriumtrifluoride. Dit is een gas dat bij contact met water zuurdampen aanmaakt. Bij inademing van het gas ontstaan problemen aan de luchtwegen. Direct nadat het lek is geconstateerd is actie ondernomen door de bedrijfsbrandweer en personeel van het bedrijf. Zij hebben waterkanonnen ingezet om de wolk neer te slaan. Dit heeft als doel om de verspreiding van het gas te stoppen. Toen de brandweer ter plaatse kwam heeft ook brandweerpersoneel waterschermen opgesteld. De politie heeft de omgeving van het bedrijf uit voorzorg ruim afgezet. Ook zijn de burgemeester van Uithoorn en de Provincie in kennis gesteld.

Na een kwartier kon het lek worden gedicht. De brandweer heeft metingen verricht in de omgeving. Er is niets gemeten. Er zijn ook geen meldingen gekomen van bewoners die gezondheidsklachten hebben. Door het optreden van het bedrijf en de hulpdiensten worden geen verdere klachten verwacht.

Voor algemene vragen aan het bedrijf kunnen mensen bellen met de heer S. Vos, via telefoonnummer 0297-545533.

Klik hier voor een filmpje van Aram Mukanay.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht