Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanpak parkeerproblemen in De Ronde Venen

Datum: 01 juli 2008
Bron: Politie Regio Utrecht

De Ronde Venen - Uit het onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid 2008 geven inwoners aan veel last te ondervinden van foutief geparkeerde voertuigen. Daarom gaat de politie de komende maanden meer controleren op het handhaven van parkeerregels. Dit betekent dat er een bekeuring geschreven wordt bij bijvoorbeeld het foutief parkeren van voertuigen en het niet gebruiken van een parkeerschijf in de blauwe zone in Vinkeveen. Ook wordt rondom scholen extra gecontroleerd op parkeergedrag van ouders die hun kind halen en/of brengen.

Gevaarlijke situaties
Het is verboden om binnen vijf meter afstand te parkeren van een kruising, een bocht, een zebrapad of voor een in,-uitrit. Wanneer er auto’s te dicht bij bochten, uitritten en kruisingen geparkeerd staan, wordt de situatie onoverzichtelijk en ontstaan er verkeersgevaarlijke situaties. Daarnaast hebben hulpdiensten te allen tijde voldoende ruimte nodig om goed te kunnen werken.

Regelgeving
Binnen de gemeente De Ronde Venen gelden de volgende regels:

  • Binnen een woonerf zijn bestuurder verplicht in de daarvoor bestemde vakken te parkeren.
  • Binnen een blauwe zone hebben bestuurders, met gebruikmaking van een blauwe schijf, twee uur gratis parkeertijd. Voor bestuurders met een invalidenparkeerkaart is dit zelfs drie uur.
  • Het is verboden buiten de vakken in een blauwe zone te parkeren.
  • Voertuigen mogen niet binnen een straal van vijf meter bij een bocht, kruising of voetgangersoversteekplaats geparkeerd worden.
  • Binnen een woonwijk mogen geen voertuigen langer dan 7 meter en hoger als 2.4 meter geparkeerd worden (APV)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht