Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer oefent met nieuwe auto’s

Datum: 17 juni 2008
Bron: Brandweer De Ronde Venen
Met tranen in de ogen heeft de brandweer dinsdagavond 10 juni j.l. wel een heel bijzondere oefening gehouden. De brandweer had de beschikking gekregen over 2 (bijna) nieuwe Mitsubishi Grandis'.

De fabrikant, Mitsubishi motors Europe, had deze auto’s ter beschikking gesteld. Het doel van deze oefening was de nieuwste snufjes (airbags, verstevigingen in de deur, gordelspanners enz.)die tegenwoordig in alle auto’s worden gebouwd eens met eigen ogen te zien. Daarom was er ook een instructeur uit de regio aanwezig die gespecialiseerd is op het gebied van hulpverleningen. Na een kleine theoretische uiteenzetting en het bekijken van het crash recovery systeem (hulp programma voor hulpverleningen) ging het los.

Eerst werd de bekleding vakkundig los gemaakt zodat de patronen voor de gordijnairbags en de gordelspanners zichtbaar werden. Vervolgens werd met behulp van de spreider de deur open gemaakt. Daarna volgde de andere deur, deze werd samen met achterdeur in één keer verwijderd om te eindigen met het dak. Tussendoor werd veelvuldig gestopt om het resultaat goed te kunnen bekijken. Aan het eind van de avond, omstreeks 23.00 uur, hadden alle twee de auto’s geen deuren en dak meer en werd de oefening beëindigd met nog een treurige blik naar wat een schitterende Grandis' waren.

Mitsubishi motors Europe namens de brandweer De Ronde Venen super bedankt voor de medewerking!!!!

Foto's: Brandweer De Ronde Venen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht