Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag 14 juni: genieten op het Straattheaterfestival De Ronde Venen

Datum: 13 juni 2008
Bron: Ingezonden stukken
In grote getale stromen de bezoekers de afgelopen jaren naar het Straattheaterfestival De Ronde Venen. Het festival onderscheidt zich van andere straattheaterfestivals door de hoge kwaliteit en grote diversiteit van de professionele artiesten, de optredens van diverse culturele organisaties en artiesten uit De Ronde Venen en omgeving en de fantastische sfeer die zij samen met de bezoekers weten te creëren in het intieme dorpscentrum van Mijdrecht.

Op zaterdag 14 juni wordt het dorpscentrum voor de 16e keer omgetoverd tot een podium voor de ca. 20 professionele artiestengezelschappen uit Nederland, België, Duitsland en Italië. Daarnaast laten vele gezelschappen van cultuur- en sport¬organisaties uit De Ronde Venen en omgeving hun kunsten zien. Tussen 11:00 en 17:00 uur kunt u zappen van vertedering naar humor, van spanning naar muziek, van sensatie naar toneeltheater: alle optredens vinden plaats in het dorpscentrum binnen een straal van een paar honderd meter en u komt daarom van alles op uw weg tegen, verwacht of onverwacht: straattheater, steltentheater, straatmuzikanten, zangers en zangeressen, poppentheater, levende standbeelden, acrobatiek, swingende bands en sportdemonstraties. In de winkelstraat die één dag per jaar een uitbundig podium is.

Uit de regio komen living statues, acrogymmers, demonstraties tea kwon do, capoeira, shows van majorettes en showballet, en muziek en zang van koren en zangduo’s, en Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse muziek van djembés en gitaren. Op straat spelen drie katten uit de musical Cats en komt u (ongevaarlijke) potloodventers én een bijzondere zwerver tegen. Lachen kunt u bij een van de comedy shows uitgevoerd door theaterclowns met veel vioolkoffers en een mobiel podium, of in een absurde show met een spannende “explosionact” met een immens grote ballon in zijn broek. Laat u ontroeren door een kantoorklerk die verliefd is geworden op een pen die al een oogje op een ander heeft…, door ballet of stelten, een liefdeshistorie met poppen. De Italiaanse Miss Minetti komt met een nieuw business plan waarin ze het publiek onderwerpt aan een serie speciale trainingen. En een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt komt van twee Belgische artiesten die hun sporen hebben verdiend in Le Cirque du Soleil en die op duizend en een manier rondom een mast tollen en in de zeilen springen: een drie kwartier durende show zoals u nog nooit op straattheater hebt gezien. En dan hebben we het nog niet gehad over de levende etalagepop, een dwaze fanfare, enz enz. Mis het niet, maar kom genieten.

De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Straattheater De Ronde Venen en rekent op uw komst. De huis-aan-huis krant De Groene Venen van 13 juni komt met alle details over het straattheaterfestival, die u ook kunt vinden op de website www.straattheaterdrv.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht