Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen wint kwalificatiewedstrijd

Datum: 28 mei 2008
Bron: Brandweer De Ronde Venen
De jeugdbrandweer van Vinkeveen is afgelopen zaterdag 24 mei in Ouddorp (Zeeland) eerste geworden in de klasse aspiranten lage druk. De ploeg uit Vinkeveen kreeg te maken met een brandmelding vanuit een kantoorpand van Rijkswaterstaat. Bij aankomst werden ze opgewacht door de loodgieter die de bevelvoerder kon vertellen waar de brand begonnen was. Na de binnenverkenning door 1&2 bleek dat er ook een doorslag was naar de eerste verdieping. Inmiddels hadden 3&4 samen met de pompbediende voor de waterwinning gezorgd die gehaald moest worden via een ondergrondse brandkraan.

De bevelvoerder zette 1&2 met de eerste straal beneden in op de brandhaard. Vervolgens konden 3&4 met de tweede straal veilig boven worden ingezet op de uitbreiding. Er bevond zich ook nog een kelder in het pand die ook moest worden verkend om alle zijden van de brand bekeken te hebben. De brand werd op de juiste manier en op een veilige wijze geblust en de wedstrijd werd binnen de speeltijd gespeeld. Bij de prijsuitreiking resulteerde dit in een mooie eerste plaats. Daarnaast waren ook enkele ploegleden de beste op hun wedstrijdnummer. Een prachtige prestatie met daarbij de complimenten voor de hele ploeg!

De ploeg bestaat uit:
Bevelvoerder Bart van Asselen
Pompbediende Daan `t Hoen
Nummer 1 Jelle Oldenburger
Nummer 2 Melisa Swertz
Nummer 3 Arjan Lommers
Nummer 4 Yordi Borger

De komende weken zal er nog stevig geoefend moeten worden voor de halve finale wedstrijd en wordt gehouden op 21 juni in Culemborg. Deze wedstrijd zal weer moeilijker zijn en de beste ploegen plaatsen zich daar voor de landelijke finale. De jeugdbrandweer Vinkeveen bestaat inmiddels al 20 jaar. Jongens of meisjes die geïnteresseerd zijn in de jeugdbrandweer kunnen altijd op een oefenavond komen kijken. Hiervoor kan je een email sturen naar: [email protected]

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug