Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hoofdklassewedstrijden 17 mei 2008

Datum: 19 mei 2008
Bron: Brandweer De Ronde Venen

De brandweer van de gemeente De Ronde Venen heeft, in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, op zaterdag 17 mei 2008 een Hoofdklassewedstrijd georganiseerd.

Het scenario was als volgt bedacht: In een voormailge autoshowroom aan de Handelsweg in Mijdrecht was brand uitgebroken. Nadat de spelende ploeg was uitgerukt werd door de alarmcentrale gemeld dat de brand inmiddels uitslaand was. Hierop zou door de ploeg moeten worden opgeschaald naar Middelbrand, waardoor een tweede tankautospuit wordt gealarmeerd en moest een redvoertuig worden besteld.

Eenmaal ter plaatse kon de melder vertellen dat hij het pand gekraakt had en dat zijn vrouw nog binnen op de eerste verdieping zat. Ook was in een aangrenzende ruimte een feest bezig waar 20 personen bij betrokken waren. De prioriteit moest liggen bij het ontruimen van het feest, waarna een tussenverdieping verkend kon worden. Als dit goed gebeurde kon een eerste doorslag ontdekt worden die onder controle gehouden moest worden. Hierna kon op de 1e verdieping verkend worden. Hier kwamen de ploegen een tweede uitbreiding tegen mat daarachter de brandhaard in de CV ruimte. Door hier met twee stralen in te zetten kon in de volgende ruimte de vrouw worden gered.

Intussen waren de tweede tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse. De hoogwerker werd gevoed door de tweede tankautospuit en kon de brand op het dak gaan blussen met een torenstraal. Op dit moment was de brand meester en kon worden begonnen met het nablussen.

De uitslag is als volgt:

1.* Groep Gameren - 3
2.* Groep Cothen
3.* Groep Werkhoven 
4. Groep Bergentheim - 2 
5. Groep Numansdorp - 2
6. Groep Nieuwegein - 2 
7. Groep Broek in Waterland - 2
8. Groep Oudewater

* = Door naar de volgende ronde.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht