Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Poging tot diefstal buitenboordmotoren in Vinkeveen

Datum: 03 april 2008
Bron: Politie Regio Utrecht
Vinkeveen - Door enkele mannen werd in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april geprobeerd buitenboordmotoren te stelen. Dat mislukte, zij wisten wel te ontkomen.

Rond 02.55 uur zag een getuige dat twee à drie mannen op een terrein aan het Achterbos rondliepen bij een aantal bootjes, die daar aan een steiger aangemeerd lagen. Hij belde 112 en direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

Terwijl de politie onderweg was, zag de getuige dat de mannen probeerden een buitenboordmotor van een bootje te stelen. Toen agenten ter plaatse kwamen, meldde de getuige dat één van de verdachte was weggelopen, waarschijnlijk via het Waverveensepad.

Agenten stelden een onderzoek op het terrein en in de omgeving in. Daarbij werden geen verdachten aangetroffen. Wel zagen de agenten dat van één boot was geprobeerd een buitenboordmotor te stelen en dat twee motoren al van boten waren gehaald en kennelijk voor transport klaar waren gelegd.

Omdat de verdachten mogelijk nog in de buurt waren, werd met een warmtebeeldcamera in de omgeving gezocht. Daarbij kregen agenten twee warmtebronnen in beeld, mogelijk de in elkaar gedoken verdachten. Bij nader onderzoek bleek het echter om twee katten te gaan die op een tafel voor een schuur zaten. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

Om de gestolen motoren te kunnen vervoeren, moeten de verdachten met een voertuig zijn geweest. Aan mensen die in de nacht van woensdag of donderdag iets verdachts, personen of voertuig(en), hebben gezien op of in de omgeving van het Achterbos wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug