Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Junioren jeugdbrandweer Mijdrecht naar halve finale

Datum: 31 maart 2008
Bron: Ingezonden stukken
De juniorenploeg van de jeugdbrandweer van Mijdrecht zijn op zaterdag 29 maart 2008 op de derde plaats geëindigd op de kwalificatiewedstrijden in Venlo. Deze plaats geeft recht op een plek in de halve finale op zaterdag 14 juni in Krimpen a/d IJssel.

Elk jaar wordt door de Stichting Jeugdbrandweer Nederland wedstrijden georganiseerd. De jeugdbrandweer Mijdrecht heeft afgelopen zaterdag deelgenomen met een ploeg Aspiranten en met een ploeg Junioren. Tijdens deze wedstrijden wordt een brand geënsceneerd die op de juiste manier bestreden moet worden.

Voor de Aspiranten was brand uitgebroken op de eerste verdieping van een kantoorpand. Nadat een toevoerslangleiding (voor de watertoevoer) van 100 meter was uitgelegd, moest de brand bestreden worden met twee aanvalsslangleidingen van 60 meter. Deze slangleng-tes zijn langer dan gebruikelijk is, maar waren nodig om de brand op een juiste manier te kunnen blussen. Helaas nam het opbouwen meer tijd in beslag dan beschikbaar was. Hier-door kon de ploeg niet op tijd de brand blussen. Een negende plaats in de einduitslag was hier het gevolg van. Er streden op deze baan twaalf ploegen, waarvan de eerste twee door-gingen naar de halve finale.

Op de juniorenbaan was brand uitgebroken in een bedrijfshal. Hier was een brandje uitge-broken in een stapel met pallets. Deze brand moest worden geblust met twee stralen lage druk. De juniorenploeg van de jeugdbrandweer Mijdrecht heeft deze brand op de juiste ma-nier bestreden. Zij waren niet de snelste ploeg, maar de totaalscore gaf recht op een derde plaats in de rangschikking. Ook op deze baan speelden twaalf ploegen, waarvan er drie doorgaan naar de halve finale.

Al met al is dus een zeer goed resultaat door de juniorenploeg behaald op de kwalificatie-wedstrijden in Venlo. Op 14 juni zal moeten worden gestreden om een plaats in de finale die in oktober plaats zal vinden.

Meer foto’s kunt u vinden op de site van de brandweer: www.brandweerderondevenen.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht