Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grote verkeerscontrole in Aalsmeer

Datum: 28 maart 2008
Bron: Edwin van Willegen

Aalsmeer - De Politie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag in samenwerking met diverse ketenpartners als de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Douane en Koninklijke Marechaussee een grote verkeerscontrole gehouden.
 
De controleplaats was op het parkeerterrein van zwembad de Waterlelie. Aldaar waren controlestraten gevormd waar alle diensten de voertuigen controleerde, de aanvoer werd door diverse motorrijders van de Dienst Controle Infrastructuur Verkeer (Verkeerspolitie) verzorgd. Op de controleplaats waren ook enkele technische medewerkers van de politie ter plaatse, die elk voertuig op de technische eisen controleerde. Medewerkers van de KMar (Koninklijke Marechaussee) controleerde diverse papieren op echtheid. De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde alle vervoersdocumenten en de lading van de voertuigen. De douane controleerde onder andere op smokkelwaar en rode diesel.
 
Ook heeft de politie de zogenaamde Catch scan ingezet, deze stond langs de N201. Dit apparaat scant alle kentekens van voorbij rijdende voertuigen en geeft een signaal als er iets niet in orde is met het voertuig of de eigenaar van het voertuig. Deze voertuigen werden vervolgens ook door een van de motorrijders van de weg af geplukt.

De controle startte vanochtend en eindigde omstreeks 14.30. De gehele dag zijn er diverse (buitenlandse) vrachtwagens en bedrijfswagens, personenwagens, taxi's en bromfietsen. Exacte cijfers zijn niet bekend. Wel is bekend dat er een aantal vrachtwagens ter plaatse gerepareerd moesten worden, alvorens zij weer verder mochten rijden.

Foto's: Edwin van Willegen & brandweeraalsmeer.web-log.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht