Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Intentieverklaring voor een veilig winkelcentrum in Mijdrecht

Datum: 26 maart 2008
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Gemeente De Ronde Venen, de Handelsvereniging Mijdrecht (HVM), politie wijkteam De Ronde Venen en de brandweer gaan intensief samenwerken om de veiligheid in het winkelgebied cen-trum Mijdrecht en winkelgebied de Adelhof verder te verbeteren. De vier partijen hebben daartoe dinsdag 25 maart een intentieverklaring ondertekend.

Doel is om te komen tot een veiliger en aangenamer winkelgebied, voor zowel ondernemers als winke-lend publiek. De samenwerking moet leiden tot afgifte van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het keurmerk wordt alleen afgegeven aan winkelgebieden die aan een aantal strikte prestatieafspraken vol-doen en een samenwerkingsverband met elkaar hebben ondertekend. In het Mijdrechtse winkelgebied zijn ongeveer 130 winkels en bedrijven gevestigd.

De betrokken partijen gaan de veiligheid van het winkelgebied analyseren door onder andere een en-quête uit te zetten over veiligheid en leefbaarheid. Deze week worden de formulieren verspreid onder de winkeliers. Daarnaast worden ook de criminaliteitscijfers geanalyseerd. Op basis van de uitkomsten van de enquête en de cijfers wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit plan bevat concrete uitvoeringsmaat-regelen om de veiligheid en leefbaarheid in het gebied te vergroten.

Directe aanleiding voor het tekenen van de intentieverklaring vormt de plaatsing van camera’s in het centrum van Mijdrecht. De camera’s traden vlak voor de kerstdagen in werking en hebben inmiddels in verschillende zaken hun nut bewezen. Het keurmerk biedt een opzet om te komen tot een gestructu-reerde en overkoepelende aanpak om te werken aan een veilig winkelgebied.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht