Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Weeralarm afgegeven door KNMI

Datum: 12 maart 2008
Bron: blikopnieuws.nl
De Bilt - Het KNMI heeft voor woensdag een weeralarm uitgegeven. In de loop van de ochtend en vanmiddag komen in het hele land zeer zware windstoten van rond de 110 km/uur voor. Met name in de kustprovincies kan de wind zelfs uitschieten tot 120 km/uur. Later vanmiddag en vanavond gaat de wind luwen.

De storm en windstoten kunnen leiden tot overlast en schade. Het hoogtepunt van de storm wordt rond het middaguur verwacht.

De ANWB waarschuwt weggebruikers voor harde windstoten op de weg. Zij adviseert vooral fietsers, auto's met aanhangers en andere windgevoelige voertuigen niet de weg op te gaan tussen 09.00 uur en 15.00 uur.

Schiphol heeft voor vandaag tientallen vluchten geannuleerd. Door de windrichting is er maar een baan beschikbaar voor zowel vertrekkende als binnenkomende vliegtuigen.

De brandweerkorpsen in Nederland zijn sinds vanochtend vroeg in touw om tientallen stormschademeldingen af te werken. Voor zover nu bekend betreffen het nog geen ernstige incidenten.

Het scheepvaartverkeer op de Noordzee heeft het met de storm een stuk lastiger om tegen de harde wind in te varen. Volgens het kustwachtcentrum hebben zich nog geen problemen voorgedaan. Door de harde wind ontstaan vandaag golven op zee van 4 tot 5 meter hoog.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug