Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie actie "Vroege Vogels"

Datum: 07 maart 2008
Bron: Politie Regio Utrecht

DISTRICTEN RIJN & VENEN EN LEKSTROOM - De Verkeerspolitie Utrecht heeft bij de actie 'Vroege vogels' op donderdag 6 maart 403 snelheidsovertreders betrapt.

Donderdagmorgen 6 maart hield de Verkeerspolitie Utrecht, afdeling onopvallende videoverkeerssurveillance en het Verkeershandhavingsteam, van 04.30 tot 09.00 uur een grootschalige verkeerscontrole op de provinciale wegen in het westelijke deel van de regio Utrecht. Er werden 4 radarauto’s ingezet die onopvallend de snelheid hebben gecontroleerd van bestuurders die vroeg op weg waren. In totaal zette de Verkeerspolitie 4 motorrijders in van wie 2 opvallend, 1 onopvallend en 1 onopvallend uitgerust met video-opnameapparatuur. Er werden 3 videosurveillance auto’s ingezet die vrij door het hele westelijke deel van de regio surveilleerden. In totaal constateerden de verkeersspecialisten in 5,5 uur tijd 403 overtredingen.

Hoogste snelheid

De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur, op de N204 waar 80 kilometer het maximum is. Dat is een overtreding van 49 kilometer per uur. De N401 was de weg waar de meeste snelheidovertreders reden. Daar werden 108 snelheidsovertreders beboet.

Niet alleen snelheid

Naast de snelheidsbekeuringen werden ook bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, negeren van roodlicht, het overschrijden van verdrijvingvlakken en de doorgetrokken streep.

Waar gecontroleerd?

De controles vonden plaats op wegen met ‘blackspots’ die richting Utrecht lopen. Dit zijn de volgende wegen: N201, N212, N402, N401, N228 en de N210

Waarom deze actie?

Sinds 2004 houdt de Verkeerspolitie Utrecht dergelijke verkeeracties in de vroege ochtend. Gebleken is namelijk dat dan erg hard gereden wordt op vooral provinciale wegen. Aangezien te hard rijden nog steeds één van de belangrijkste oorzaken is van ernstige verkeersongevallen, treedt de politie daar actief tegen op. In 2008 zullen meer van dergelijke verkeersacties volgen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug