Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie met auto’s en motoren naar Gambia voor Riders For Health

Datum: 31 maart 2009
Bron: Ingezonden stukken

In oktober 2009 gaan de Desert-Cops opnieuw naar Gambia. De groep politiemensen rijden op de motor en met terreinwagens van Nederland naar Banjul in Gambia.

Dit doen zij met uitsluitend prima voertuigen die, of zoals in het geval van de motorfietsen, helemaal nieuw zijn en zeven duizend kilometer verderop van levensbelang blijken. In Gambia moeten artsen en verpleegkundigen vaak dagen lopen om doodzieke patiënten te kunnen bezoeken, en als ze arriveren is het vaak al te laat. Nederlandse agenten weten als geen ander hoe belangrijk het is om in geval van nood snel ter plaatse te moeten zijn. Bij het zien van de schrijnende situatie in 2006, realiseerden de bestuursleden en deelnemers zich dat Nederland een bevoorrecht land is. Want ook in Nederland geldt dat zonder vervoer alles stil staat.

De Stichting Desert-Cops bestaat uit een groep politiemensen die auto’s en motoren naar Gambia gaan brengen om deze te doneren aan de Stichting Riders For Health.

Riders For Health (RfH) is een Britse organisatie welke in de 80’er jaren is opgericht en als doel heeft om ondersteuning te geven in de vorm van vervoer aan gezondheidswerkers die werkzaam zijn in de veelal onherbergzame gebieden in Afrika.

De motor bleek een prima middel te zijn om de dorpen en gezondheidscentra te bereiken. Het meeste werk van RfH is dan ook gericht op de motorfiets. Om Riders For Health te ondersteunen met auto’s en motoren heeft de stichting Desert-Cops in oktober 2006 de reis naar de Gambia al eens gemaakt. Met 11 auto’s en in totaal 21 motorfietsen was dit een groot succes.

In oktober 2009 zullen er 25 politiemensen, proberen om 7 auto’s en 10 motorfietsen naar Gambia te brengen en over te dragen aan de stichting Riders for Health. Onder deze groep politiemensen bevinden zich twee politiemensen, bekend van de Regiopolitie Utrecht, Wijkteam De Ronde Venen, namelijk Raoul Vrijhoef en Frank van der Kroef.

Raoul Vrijhoef is momenteel wijkagent Veelvoorkomende Criminaliteit in het wijkteam De Ronde Venen en Frank van der Kroef is zeventien jaar werkzaam geweest binnen het wijkteam, maar werkt momenteel bij de recherche in de Regio Kennemerland.

Zij zullen proberen om door middel van sponsors een 4x4 voertuig te verkrijgen.

Om deze reis van Nederland naar Gambia te maken kost vele maanden van voorbereiding. Om de Desert-Cops te laten slagen zijn we afhankelijk van UW hulp. Gelukkig is er al een aantal bedrijven en particulieren bereid om zich met ons voor dit goede doel in te zetten, maar we zijn er nog lang niet. Wij willen alles eruit halen wat er inzit. Donaties van particulieren of bedrijven, zowel in financiële als materiële zin, zijn meer dan welkom.

Wilt u Raoul en Frank steunen, verzoeken wij u dit kenbaar te maken via de email. U zult dan door hen persoonlijk worden bezocht, waarbij u meer informatie over de voor te nemen reis zult krijgen.

Het emailadres van Raoul is [email protected]

Het emailadres van Frank is [email protected]

Voor verdere informatie bevelen wij www.desert-cops.nl aan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht