Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

15-jarige Joyrider na achtervolging gearresteerd

Datum: 25 februari 2008
Bron: Politie Regio Amsterdam
De politie heeft zondagochtend rond halfvijf na een achtervolging over de Ringweg A10 en de A2 de politie, ter hoogte van Vinkeveen, drie jongens gearresteerd. Zij hadden daarvoor een stopteken van een motorrijder van de politie genegeerd. Na een lange achtervolging, waarbij hoge snelheden werden bereikt en twee politieauto’s werden geramd, bleek de 15-jarige bestuurder de auto van zijn moeder zonder toestemming te hebben meegenomen. Hij is in verzekering gesteld.

Een motorrijder van de politie zag dat de bestuurder van een zwarte Mercedes Benz achterruit over de ringweg A10 reed, ter hoogte van de S102. Nadat de bestuurder een stopteken kreeg ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging over de ringweg A10, via de Coentunnel en de Zeeburgertunnel en de A2, kon de bestuurder op de A2, ter hoogte van de afslag Vinkeveen tot stoppen worden gedwongen. Tijdens de achtervolging, waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren, gaf de bestuurder op de A2 een ruk aan zijn stuur en reed tegen de zijkant van een politiebus aan. Uiteindelijk staakte de bestuurder zijn poging om te ontkomen en bracht zijn auto op de vluchtstrook tot stilstand.

Meerdere politievoertuigen sloten de zwarte Mercedes in. Toch probeerde de jongen weer te ontkomen en reed tegen de achterzijde van een politieauto aan. Hierna kon de 15-jarige in de boeien worden geslagen. Twee passagiers, 16- en 17-jarige jongens, werden ook gearresteerd. Zij zijn inmiddels heengezonden. De zwarte Mercedes Benz liep zware schade op.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug