Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Aalsmeer haalt een mooi bedrag op voor KiKa!!

Datum: 15 januari 2008
Bron: Brandweer Aalsmeer
Het weer was ons goed gezind tijdens de jaarlijkse kerstbomenverbranding. De hele dag regende het, maar van 19.00 tot 20.30 was het droog, op een paar druppelen. Het gevolg een massale toestroom van kinderenen en hun begeleiders. Als we een schatting moeten maken, denken we dat er tussen de 300 en 400 kinderen hebben genoten van het ritje in de brandweerauto.

Hierdoor ontstond er een lange rij van kinderen, die netjes wachten om met toeters en bellen door de hornmeer te rijden. Er werd dan ook gretig gebruik gemaakte van de door de brandweer verzorgde warme chocomel en gluhwein. Ook werden er kinderen blij gemaak met een KiKabeer zo’n heerlijke zachte knuffel. Dit alles werd verkocht voor de stichting KiKa.

Mede door de volgende sponsers, Slijterij Van Lammeren Kudelstaart, Scheepswerf De Vries, Cafe Sportzicht Aalsmeer, Aalsmeer.nu, Accuraat Verhuur, Drukkerij Cocu, Kooy Laminations en Slagerij Kruiswijk is het mogelijk geworden om een bedrag van 853 euro, over te maken op giro 8118 van KiKa te Utrecht.

Dit geld wordt door KiKa gebruikt om onderzoekers opdracht te geven om nog meer onderzoek te doen naar kindvriendelijke behandelingsmethoden, om het leed van de kinderen met kanker te verlichten. Het grote streven van KiKa is dat er geen kind meer hoeft te verliezen van de strijd tegen kanker.

Kika is uniek in de wereld, nergens vindt je een stichting die zich alleen maar bezig houd met het werven van geld, voor onderzoek specifiek naar kanker bij kinderen. Dit is hard nodig want elk jaar krijgen 500 kinderen in Nederland kanker, met als gevolg dat 100 kinderen elk jaar sterven. Vanuit de reguliere kankerfonsen komt er maar heel weinig geld beschikbaar voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Er zijn veel meer volwassen die kanker krijgen, waardoor er voor deze groep veel meer onderzoek wordt gedaan om ze te kunnen genezen. Het is heel belangrijk dat er veel geld wordt ingezameld door KiKa voor het onderzoek naar kinderkanker.

Dus we willen graag alle mensen oproepen om het voorbeeld van de Aalsmeerse brandweer te volgen, start je eigen aktie voor KiKa. Dit hoeft geen grote aktie te zijn, al het geld is van harte welkom. Verzin wat voor op school, bij de vereninging of in de familie sfeer. Op www.KiKa .nl staan heel veel voorbeelden van akties die door het hele land zijn gehouden. Natuurlijk kun je ook jaarlijks een bedrag doneren aan KiKa via giro 8118 te Utrecht.

Namens de Aalsmeerse brandweer en zeker namens KiKa willen wij jullie bedanken voor jullie gulle giften tijdens de kerstbomenverbranding, hopenlijk tot volgend jaar!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug