Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Cameratoezicht Mijdrecht werpt vruchten af

Datum: 04 januari 2008
Bron: Politie Regio Utrecht
Na het operationeel worden van het cameratoezicht op 21 december vond er al snel een aanhouding plaats van een persoon die een ruit had vernield van een horecagelegenheid aan Hofland. Na een melding over een vernieling, wist cameratoezicht de verdachte in beeld te krijgen.

De centralist gaf de bevindingen door aan de politiemensen op straat. Daar inmiddels ook al een naam bekend was van deze verdachte, behoefde er verder geen gebruik te worden gemaakt van camerabeelden voor identificatie van de verdachte en werd de verdachte aangehouden. Op 28 december zag cameratoezicht dat een groep jongeren zich baldadig gedroeg op het Lindeboomplein. Voordat deze groep strafbare feiten kon plegen, werden zij aangesproken door politiemensen en moesten zij zich verwijderen. Nog op dezelfde dag werd door cameratoezicht gezien dat een groep jongeren zich op de Dorpsstraat baldadig gedroeg. Ook hier traden politiemensen ter plaatse op door interventie van de uitkijkcentralist en wist men vernielingen te voorkomen. In de nieuwjaarsnacht constateerde cameratoezicht baldadig gedrag van een groep jongeren. Voordat zij strafbare feiten konden plegen, werden zij door de surveillerende politiemensen aangesproken en daar weggestuurd.

Uitkijkcentralisten van Cameratoezicht melden dat vooral jongeren zich bewust zijn van het feit dat er cameratoezicht is in Mijdrecht. Er was ‘live’ te zien dat jongeren de camerapalen onderzochten, kennelijk om te controleren of er daadwerkelijk camera’s inzitten. Een aantal gedroeg zich voor het oog van de camera uitdagend en deed alsof zij een ‘vernieling’ pleegde. De uitkijkcentralisten hebben een brede ervaring en deskundigheid. Zij kunnen onderscheiden of er sprake is van een reëel strafbaar feit of dat men doet ‘alsof’. De ervaring leert dat dit gedrag van jongelui weg zal ebben na een periode van gewenning. In de korte tijd dat cameratoezicht Mijdrecht operationeel is, kan gezegd worden dat er een preventie werking van uitgaat en bijdraagt aan de handhaving van de openbare orde en het houden van toezicht. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht