Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tientallen schapen dood in Abcoude

Datum: 13 december 2007
Bron: Politie Regio Utrecht
Abcoude -  Aan het begin van woensdagmiddag 12 december trof een boer tientallen dode schapen in de sloten bij zijn land aan.

Rond 12.15 uur meldde een 44-jarige boer uit Abcoude dat op zijn land aan de Gein Noord tientallen schapen om waren gekomen. Agenten gingen ter plaatse. De boer vertelde dat 54 drachtige schapen in het weiland hadden gelopen. Zij waren kennelijk aangevallen door loslopende honden en daarbij waren tientallen schapen de sloot ingevlucht.

De agenten gingen met de boer het weiland in en troffen 38 schapen in de sloot aan. Met vereende krachten lukte het zeven schapen levend uit de sloot te redden. De overige 31 waren al overleden. In het weiland liepen 3 à 4 schapen kreupel en bleken drie schapen gewond doordat zij waren aangevreten. Alle nog levende schapen werden naar de stal overgebracht.

Gezien de omvang en de verspreiding van de schapen is het vermoeden dat er twee of meer honden hebben huisgehouden. Door agenten werd een buurtonderzoek ingesteld, maar niemand had iets verdachts gezien.

Aan getuigen die op woensdagochtend loslopende honden in het weiland dan wel op of in de omgeving van het Gein Noord of het Reigersbos hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Klik hier voor foto's van RTV Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Vacatures Hema Mijdrecht

Terug

Vacatures Hema Mijdrecht