Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie Amsterdam-Amstelland start de service Aangifte halen

Datum: 29 november 2007
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland

Politie Amsterdam-Amstelland is op 5 november 2007 gestart met een nieuwe service voor aangevers van inbraken in woningen waarbij de dader ook daadwerkelijk binnen is geweest. Samen met een medewerker van de Forensische Opsporingsdienst komt een agent aan huis om de aangifte op te nemen.

Folder Medio december 2007 voert de politie na een inbraak ook een buurtonderzoek uit en zal de buurtregisseur na ongeveer een week de slachtoffers bezoeken. De aangever ontvangt ook een folder met belangrijke informatie over de aangifte en het verloop daarvan.

Service De wijkteamrecherche gaat met de aangifte, de uitkomsten van het buurtonderzoek én de eventueel gevonden sporen het opsporingsonderzoek verrichten. Zij koppelt de uitkomst van het onderzoek mondeling terug naar de aangever. In oktober 2006 werd hiermee al een proef gehouden. Uit de evaluatie bleek dat deze gecombineerde service leidt tot meer duidelijkheid en een hogere tevredenheid van de aangever.

Inmiddels zijn de eerste aangevers thuis bezocht. Uit deze bezoeken blijkt ook nu weer dat aangevers zeer tevreden zijn met deze service.

In eerste instantie geldt Aangifte halen nu nog alleen voor Amsterdam West, maar uiteindelijk zal in juni 2008 deze service voor iedere inwoner van de regio Amsterdam-Amstelland beschikbaar zijn.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht