Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer open dag Uithoorn groot succes

Datum: 06 oktober 2007
Bron: www.petershotnews.nl
Op zaterdag 6 oktober gingen om klokslag 10.30 uur de deuren van de Brandweerkazerne Uithoorn open voor iedereen die een kijkje wilde nemen achter de schermen van misschien wel het 'meest beschreven beroep': de brandweer.

Ten opzichte van voorgaande jaren had de brandweer dit jaar extra uitgepakt. Afgelopen jaar zijn de korpsen Aalsmeer en Uithoorn opgeleid om in de regio ontsmettingen te kunnen uitvoeren bij incidenten waar bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn. In de kazerne Uithoorn staat hiervoor een ontsmettingsunit die wij u 6 oktober graag demonstreren. 

Maar er was meer. Zo was er als vanouds het bekende, maar O zo gevaarlijke 'Vlam in het pannetje'. Hierbij kreeg menig 'amateur' kok de schrik in de benen wanneer hij of zij staat te koken en de vlammen om de oren vliegen.

Speciaal uit Amsterdam was een zogeheten 'Coolbox' gekomen. Hier moesten deelnemers uitgerust met een brandweerpak en de daarbij behorende middelen in een container op zoek naar een 'slachtoffer'. Eenmaal binnen werden ze gestoord door felle lampen, rook, verwarrende beelden, het uitvallen van het licht, sirenes, gegil en andere geluiden. Wanneer men buiten komt moet men ook nog een échte brand blussen.

Daarnaast kon het publiek met eigen ogen zien hoe de brandweer, in samenwerking met de ambulancedienst, een ernstig ongeval met een auto te lijf ging om slachtoffers, die vaak in een ernstige situatie verkeren, uit hun benarde positie te bevrijden.

Foto's: Edwin van Willegen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Vinkefest 2022

Terug

Vinkefest 2022