Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verkeersveiligheidsactie bij de Fontein in Mijdrecht

Datum: 20 september 2007
Bron: www.petershotnews.nl
Vanaf maandag 17 september 2007 voert basisschool De Fontein actie. De hele week vinden verschillende activiteiten in en rondom de basisschool in Mijdrecht plaats om aandacht te vragen voor een veilige schoolomgeving. Om de actie te ondersteunen stond wethouder Jacques Dekker (verkeer) donderdagochtend als klaarover bij de school.

In de buurt van de school, stromen kinderen vanuit alle richtingen toe. Te voet, te fiets, of gebracht met de auto; al dan niet begeleid door ouders. Een deel van de kinderen voert actie met zelfgemaakte spandoeken en schreeuwt leuzen als ‘weg met de auto’. De activiteiten voor donderdag 20 september staan voornamelijk in het teken van veilige oversteekplaatsen voor de kinderen. Niet geheel toevallig, omdat donderdag 20 september ook door Veilig Verkeer Nederland als actiedag is uitgeroepen met als thema ‘Op Voeten en Fietsen naar School’.

Voor wat betreft de verkeerschaos bij scholen, is De Fontein niet uniek. Deze situatie is herkenbaar voor veel scholen in Nederland. Opvallend voor basisschool De Fontein in Mijdrecht is het gebrek aan klaarovers. Wethouder Jacques Dekker begrijpt niet dat er geen ouders als vrijwilliger beschikbaar zijn om de schoolkinderen te helpen bij het oversteken op drukke verkeerspunten. Nu zijn er te veel onvei-lige en onoverzichtelijke oversteekplaatsen in de schoolomgeving.

Voor gemeente De Ronde Venen is verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp. De gemeente kan ook bijdragen aan een veilige schoolomgeving en bijvoorbeeld voorzien in veilige klaaroversteekplaatsen. Maar dan moeten er wel mensen zijn om dit te bemannen. Zo ontstaat eigenlijk een vicieuze cirkel, want de huidige onveilige verkeerspunten zijn dikwijls aanleiding voor ouders om de kinderen met de auto naar school te brengen. En dat zorgt in de straten rondom de school weer voor chaotische en onveilige situaties.

Wethouder Jacques Dekker: “Ik wil alle ouders van de kinderen op basisschool De Fontein dan ook oproepen om zich op te geven als klaarover, het gaat toch om de veiligheid van hun kinderen. En met een grote pool van beschikbare mensen is de inspanning maar gering”.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug