Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Automobilist botst op koeien in Wilnis

Datum: 21 augustus 2007
Bron: Politie Regio Utrecht
Wilnis - De politie verricht onderzoek naar een botsing waarbij een 25-jarige automobilist uit Wilnis en drie loslopende koeien waren betrokken. De aanrijding gebeurde op zondag 19 augustus omstreeks 04.30 uur op de Ir. Enschedeweg (prov.weg N212) op het gedeelte tussen de Gagelweg en de Oudhuijzerweg.

De Wilnisser reed over de Ir. Enschedeweg in de richting van de Oudhuijzerweg en bemerkte te laat dat er drie koeien over de rijbaan liepen. Hij botste frontaal op de koeien. De Wilnisser liep slechts lichte verwondingen op aan hoofd en hals. Twee koeien raakten zodanig ernstig gewond dat zij door een dierenarts uit hun lijden moesten worden verlost. De derde koe raakte licht gewond.

Uit het onderzoek bleek dat de koeien afkomstig waren uit een weiland gelegen aan de Ringdijk in Wilnis. De eigenaar van de koeien is inmiddels opgespoord. De politie vermoedt dat er opzet in het spel is waardoor de koeien uit het weiland konden ontsnappen. De politie neemt de zaak hoog op en vraagt diegene die verantwoordelijk is (zijn) voor het laten ontsnappen van de koeien zich te melden op het politiebureau in Mijdrecht. Ook vraagt de politie mogelijke getuigen en/of personen die informatie hebben over dit incident zich eveneens te melden op het politiebureau in Mijdrecht of via telefoon 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug