Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Freerunners in Mijdrecht

Datum: 20 juli 2007
Bron: Politie Regio Utrecht
Mijdrecht - De melding van een inbraak leidde in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juli tot een verbaasd hoofd over een dakrand.

Rond 02.30 uur zag een getuige mannen met zaklantaarns op het dak van een winkel aan het Molenhof lopen. Hij belde 112 en direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De eerste agenten hoorden inderdaad ook geluiden van het dak komen. Zij namen in afwachting van de andere agenten ieder op een hoek een positie in zodat de verdachten niet konden vluchten. Plotseling zag een agent een zeer verbaasd hoofd over de dakrand steken. Het hoofd verdween weer even snel als het was gekomen en vervolgens sprongen twee jongens aan de zijde van de Dorpstraat van het dak. Na een sprint van een agent werd het tweetal, jongens van 13 jaar uit Mijdrecht, aangehouden.

Op het dak werd kort daarna een derde verdachte, leefijd- en plaatsgenoot van de andere twee, aangehouden. De drie jongens hadden niets kwaads in de zin, maar verklaarden voor de lol op het dak te zijn geklommen met in het achterhoofd het fenomeen ‘freerun’ (het op daken klimmen, over daken rennen, van dak tot dak springen, over relingen springen enz.). Door de agenten werd in het geheel geen schade geconstateerd.

De freerunners werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid. Het verbaal is in overleg met de ouders overgedragen aan Bureau HALT voor afdoening middels een alternatieve straf.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug