Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Boot Vinkeveen toch niet gestolen

Datum: 20 juni 2007
Bron: Politie Regio Utrecht
Vinkeveen - De op zondag 17 juni in een jachthaven aan het Achterbos aangetroffen boot, blijkt niet van diefstal afkomstig te zijn.

Die zondag zag de eigenaar van de boot, een 39-jarige Amsterdammer, het vaartuig aangemeerd liggen bij een eilandje in de jachthaven. De Amsterdammer was de boot sinds kort kwijt en verkeerde in de veronderstelling dat hij was gestolen.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de boot in Amsterdam door onbekende oorzaak was losgeraakt van zijn ligplaats. Een 60-jarige Amsterdammer zag de boot los ronddrijven op de Weespertrekvaart. Gezien het risico voor het overige vaarverkeer heeft hij het toen aangelegd bij zijn bedrijf in Amsterdam. Hij stelde de de afdeling Binnenwaterbeheer van de gemeente Amsterdam daarvan in kennis.

Omdat de Amsterdammer vond dat de boot daar niet veilig lag, besloot hij hem samen met een 43-jarige Mijdrechter naar de jachthaven aan het Achterbos te slepen. Daar werd het vaartuig aangemeerd in afwachting van een reactie van de afdeling Binnenwaterbeheer van Amsterdam.

De boot is inmiddels weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar, de 39-jarige Amsterdammer.

Zie ook: Gestolen boot terug gevonden in Vinkeveen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34De Mijdrechtse Kluis

Terug

De Mijdrechtse Kluis