Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inbraak op Energieweg, met 200 km/u weg over de N201

Datum: 14 juni 2007
Bron: Politie Regio Utrecht
Mijdrecht -  In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni werd een inbraak gepleegd bij een bedrijf. De verdachten gingen er vandoor en wisten te ontkomen.

Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een bedrijf aan de Energieweg. De verdachten zouden op dat moment nog in het gebouw zijn. Politieagenten gingen met spoed ter plaatse. Toen de agenten over de Energieweg aan kwamen rijden, zagen zij dat een Audi met gedoofde verlichting bij het bedrijf wegreed. De agenten gaven direct het kenteken aan de meldkamer door en zette de achtervolging in.

De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor. De achtervolgende agenten konden de Audi die met een geschatte snelheid van 200 km/u over de Provincialeweg N201 reden, niet bijhouden. Zij wisten hen tot de Rijksweg A2 bij Vinkeveen te volgen, maar raakten daar het zich op hen kwijt. Door de politiemeldkamer werden op meerdere plaatsen politie-eenheden gestationeerd om naar de vluchtende verdachten uit te kijken. Zij werden niet meer gezien. De kentekenplaten van de Audi bleken van diefstal afkomstig te zijn.

Bij het bedrijf was inderdaad ingebroken. Vermoedelijk zijn daarbij computer- en telecomapparatuur gestolen. Door personeel van het bedrijf moet nog worden gekeken wat er precies weg is.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug