Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Jeugdbrandweer organiseerde wedstrijd in Vinkeveen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer organiseerde wedstrijd in Vinkeveen

Datum: 04 juni 2007
Bron: Sven Pothuizen
Vinkeveen – Vrijdag 1 juni j.l. heeft de brandweer van Vinkeveen met hun jeugdploeg een jeugdbrandweer wedstrijd georganiseerd.

Bij een jeugdbrandweer wedstrijd wordt er met lichtslangen en knetterkasten een brand gesimuleerd die dan volgens de regels en zo veilig mogelijk moet worden bestreden.

Er werd een schuur in brand gemeld bij de firma Klaas de Bruin op de Veldweg 6 te Waverveen, eenmaal ter plaatse aangekomen kwam meteen en medewerker van het bedrijf aangelopen.

Hij vertelde dat er achter zijn vrachtwagen een collega onder het zand terecht was gekomen omdat de chauffeur zijn vrachtwagen aan het lossen was, de brandweer heeft ook eerste hulp moeten verlenen aan het slachtoffer die onder het zand terecht was gekomen en deze konden ze na het uitgraven aan de ambulance overdragen.

Het slachtoffer die onder het zand lag wist te vertellen dat er rook uit de achterste schuur kwam en dat ze nog met een collega was maar ze deze niet meer gezien heeft.

De eerste ploeg (Nr 1 & 2) konden na het vinden van de brand snel hun staal inzetten op de uitbreiding waarna de tweede ploeg (Nr 3 & 4) voorbij de uitbreiding het slachtoffer kon redden en daarna hun straal inzetten op de brandhaard.

Als de ploegen het goed hadden gedaan was de brand snel uit en kon er begonnen worden met het opruimen.

De volgende jeugdbrandweerploegen hebben deze wedstrijd gespeeld:

Breukelen
Maarssen
Utrecht
Houten
De Bilt

De foto’s staan in ons fotoalbum.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en lijkt de jeugdbrandweer ook iets voor jou?

Neem dan contact op met de jeugdbrandweer van Vinkeveen.

Stuur een mailtje naar: jeugdbrandweer-vinkeveen@hotmail.com

En maak een afspraak om een keer te komen kijken.

Klik hier voor alle foto's.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht