RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brug Struik/Achterbos weer in gebruik

Datum: 01 juni 2007
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op 1 juni 2007 heeft wethouder Dekker de herstelde en gemoderniseerde brug over de Gemeenlandsevaart in Vinkeveen weer officieel in bedrijf gesteld.

Op 16 december 2006 is de Gemeenlandsevaartbrug op de grens van Achterbos en Herenweg in Vinkeveen door een vrachtwagen aangereden. De brug was dusdanig beschadigd dat de volledige bovenbouw moest worden verwijderd en vernieuwd.

In januari 2007 heeft de firma Hollandia uit Krimpen a/d IJssel niet alleen opdracht gekregen het herstel ter hand te nemen, maar de brug ook te voorzien van een elektrische bediening. De brug is vervolgens volledig in de fabriek geprefabriceerd en daar, voordat deze weer naar Vinkeveen vervoerd werd, in elkaar gepast. In deze periode is de brug eerst tweewekelijks en met ingang van het vaarseizoen wekelijks met een kraan geopend voor het scheepvaartverkeer.

Op 14 mei is aan Achterbos begonnen met de voorbereiding voor de montage. Van 22 tot en met 25 mei is de bovenbouw weer aangebracht. De afgelopen week is de onderzijde van de brug geschilderd, zijn nog een aantal kleine reparaties uitgevoerd en is de brug uitgebreid getest.

Met ingang van 1 juni is de brug weer in normaal bedrijf.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Or Montre juwelier Vinkeveen

Terug

Or Montre juwelier Vinkeveen