RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Geen Lonsdalers op kermis, volgens burgemeester en politie

Datum: 08 mei 2007
Bron: AD
Mijdrecht - Op de kermis van Mijdrecht waren afgelopen weekend geen Lonsdale-jongeren betrokken bij vechtpartijen. Dit zeggen burgemeester en politie.

Voor burgemeester Marianne Burgman is het dan ook een raadsel waarom een anonieme bron op de internetsite Geenstijl.nl die indruk wel wekt. ’Lonsdale kaalkopjes uit Aalsmeer’ waren naar Mijdrecht gekomen om rotzooi te trappen. De bron die ondertekent met ’Een geïrriteerde Mijdrechtenaar’ stelt dat de jongeren vrijdagavond, kort na de dodenherdenking, Hitler-leuzen hebben gescandeerd. Aanwezige plaatselijke bevolking zou de ’kaalkopjes’ daarop hardhandig van de kermis hebben geslagen.

Burgman laat weten dat het verhaal uit de lucht gegrepen is. Vorig jaar wilde een groep Lonsdale-jeugd uit Aalsmeer naar de kermis komen om met Mijdrechters te vechten. Dit werd voorkomen door de brug in De Hoef en de fiets/loopbrug ter hoogte van camping Molenland open te draaien. De burgemeester houdt staande dat vrijdagavond een vete tussen twee plaatselijke families de bron was van een knokpartij. Een dag later, toen er opnieuw gevochten werd, besloot zij de kermis tegen het einde van de avond te sluiten. Politiewoordvoerder Keizer bevestigt deze lezing. Twee jongens die het vrijdagavond met elkaar aan de stok kregen, keerden zaterdagavond terug, beiden geassisteerd door opgetrommelde familie en bekenden. Deze groepen raakten slaags. ,,Er was geen enkele associatie met vorig jaar toen we de brug hebben opengedraaid.’’

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Or Montre juwelier Vinkeveen

Terug

Or Montre juwelier Vinkeveen