RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grote branden in Mijdrecht en Wilnis

Datum: 23 april 2007
Bron: Ingezonden stukken
Dank zij de inzet van de gezamenlijke brandweerkorpsen in de gemeente De Ronde Venen en videoclub De Ronde Venen is het gelukt beelden uit verleden naar voren te halen.

Beelden van grote branden die destijds veel ophef veroorzaakten. Het zijn de branden bij Blokker in Mijdrecht in oktober 1989, waar 50.000 m2 in de as werd gelegd en een schade van 150 miljoen gulden werd geleden. In december 2002 volgde de brand in het bowling en partycentrum te Mijdrecht, waar niets van overbleef. Even later, in november 2003 gevolgd door de grote brand in De Willisstee. Daar bleef alleen de aangrenzende bibliotheek gespaard. De beelden van al deze spectaculaire branden zijn bewaard gebleven en door videoclub De Ronde Venen op CD vastgelegd.

Deze CD werd onlangs door de bestuursleden John van Alten en Ton Boxhoorn aangeboden aan Ed Swaab, een van de animatoren van de grote brandweertentoonstelling die namens de Historische Vereniging ‘De Proosdijlanden’ vanaf 28 april 2007 tot en met 13 mei 2007 te bezichtigen is in het fort aan de Amstelhoek bij Uithoorn.

De beelden op de CD vormen een continu voorstelling afgewisseld met commentaren van degenen die bij de branden betrokken waren. Gelet op het unieke geheel van de tentoonstelling wordt een grote belangstelling verwacht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Or Montre juwelier Vinkeveen

Terug

Or Montre juwelier Vinkeveen