RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mini-bike, maxi-drank

Datum: 18 april 2007
Bron: Politie Regio Utrecht
Vinkeveen - In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 april bleek een verkeersdeelnemer de termen mini en maxi te combineren.

Rond 02.40 uur zagen agenten een man met een mini-bike (zeer klein bromfietsje) over de Herenweg rijden. Omdat met deze voertuigjes niet over de openbare weg mag worden gereden, zetten de agenten de mini-biker aan de kant. Zij spraken de man aan en hij had kennelijk maxi-drank genuttigd: hij had bloeddoorlopen ogen, sprak met een dubbele tong en rook sterk naar alcohol.

Uit de blaastest bleek inderdaad dat hij te veel alcohol had genuttigd. De man, 23 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, werd aangehouden. Niet alleen hij, maar ook de mini-bike gingen mee naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de biker 585 ug/l. De Vinkevener bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, maar de wettelijk limiet voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. Daar ging hij dus meer dan zes keer overheen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod van acht uur en deed vrijwillig afstand van zijn illegale vervoermiddel.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug