RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

'Uiteindelijk heb ik 't in de fik gestoken'

Datum: 18 maart 2007
Bron: AD
Mijdrecht - De hele dag kwamen er al vreemde stemmen uit de stereotoren van de 57-jarige Z. uit Mijdrecht.

,,Ik vond het zo’n eng apparaat dat ik het uiteindelijk maar in de fik heb gestoken,’’ verklaarde hij deze week voor de Utrechtse rechtbank.

Dat fikkie liep op 10 december vorig jaar danig uit de hand. Op het moment dat de brandweer bij de flat aan de Drossaardstraat arriveerde, sloegen de vlammen uit de ramen van het appartement van Z.

De geestelijke toestand van Z. was die dag verre van optimaal. Hij was gestopt met het nemen van zijn medicijnen omdat hij last had van de bijverschijnselen. Hoe de stereo vlam heeft gevat, weet hij niet meer precies. Hij zou wasbenzine hebben gebruikt om de brand te blussen, die door kortsluiting zou zijn ontstaan. De technische recherche heeft echter geen sporen van wasbenzine aangetroffen.

Z. zit sinds januari in het Regionaal Psychiatrisch centrum in Woerden. Alle geraadpleegde deskundigen concluderen dat Z. volledig ontoerekeningsvatbaar is. De officier vroeg de rechtbank dan ook hem te ontslaan van rechtsvervolging en hem één jaar gedwongen op te nemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De uitspraak is over twee weken.

Relevante berichten:
Woning brandt uit in Mijdrecht (10-12-2006)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug