Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Weer Dierenactivisten in Mijdrecht - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Weer Dierenactivisten in Mijdrecht

Datum: 02 maart 2007
Bron: www.petershotnews.nl

Mijdrecht - Vrijdagmiddag 2 maart omstreeks 15.00 hebben er wederom weer personen geprotesteerd bij Bayer in Mijdrecht de personen van de internet site www.stopdierproeven.org protesteren tegen de dierproeven die gedaan worden en Nederland en Belgie.

Hieronder een persbericht van de site www.stopdierproeven.org

Amsterdam/Brussel - Na 15 maanden heeft de New York Stock Exchange (NYSE) ervoor gekozen om terug in zee te gaan met Europa's gruwelijkste proefdierlaboratorium Huntingdon Life Sciences (HLS). Op 22 december 2006 plaatsten ze in het grootste geheim HLS op de nieuwe NYSE Arca beurs, welke op diezelfde dag opgericht was. NYSE Arca is niet de voornaamste beursvloer van de NYSE, maar is een volledig elektronische en zogenaamd anonieme beurs.

Sinds de fusie tussen NYSE en Archipelago vormen zij samen de NYSE Group. De oprichting van NYSE Arca is een gevolg van deze fusie. De NYSE staat nu op het punt om te fuseren met Euronext, het verbond van de beursvloeren in Amsterdam, Brussel en Parijs om zo samen NYSE Euronext te vormen. NYSE Euronext streeft ernaar om de eerste wereldwijde effectenbeurs te vormen.

Zolang NYSE Euronext geld wil verdienen met aandelen van een proefdierlaboratorium waar elke dag 500 dieren gruwelijk gedood worden en waar permanent 70.000 dieren in angst gevangen zitten, zullen wij, de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), NYSE Euronext confronteren met hun handel. Onze campagne start met demonstraties op woensdag 14 februari tussen 16u en 18u op het Beursplein te Amsterdam en op vrijdag 16 februari tussen 15u en 17u op het Beursplein te Brussel.

De Anti Dierproeven Coalitie werd op 1 februari 2007 opgericht als tegengewicht voor de nietsontziende dierproefindustrie. Wij eisen de stopzetting van alle dierproeven, en zeker voor commerciële doeleinden.

Huntingdon Life Sciences (HLS), Europa's grootste commercieel proefdierlaboratorium, is gespecialiseerd in giftigheidstesten die zij in opdracht van de chemische en farmaceutische industrie uitvoert. Zoetmiddelen, E-nummers, chemicaliën, bestrijdingsmiddelen, neussprays, Viagra, maar ook medicijnen tegen bijvoorbeeld diarree en psychische aandoeningen worden in dit laboratorium getest.

De laatste jaren raakte dit Britse laboratorium steeds meer in opspraak. Een Britse televisiezender filmde met een verborgen camera de brute omgang met de proefdieren binnen HLS. Daarnaast kwamen zinloze en perverse testen aan het licht:

- 12.800 dieren zijn gedood bij testen van zoetmiddelen voor de koffie.
- Testen van CFC/drijfgassen op een groep Beagle-honden, ook al is dit al 15 jaar verboden.
- Varkensorganen werden geplaatst in de nekken van in het wild gevangen baboonapen.

Foto's Sven Pothuizen || A-side Media ||

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht