RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hennepkwekerij opgerold in Uithoorn

Datum: 07 december 2006
Bron: Politie Regio Amsterdam
In Uithoorn is de politie vrijdag 1 december binnengevallen bij een professionele hennepkwekerij met ongeveer 700 plantjes. De politie kon de ontdekking doen dankzij een tip van een burger.

Ongeveer twee weken geleden kwam er ‘s nachts een melding binnen dat er twee mannen op het dak liepen van een pand aan de Chemieweg. De auto waarin ze wegreden werd in Amstelveen aan de kant gezet. Vanaf dat moment waren kenteken en personalia van de bestuurder en de bijrijder bekend, maar een strafbaar feit ontbrak. Ter plaatse werd niets geconstateerd.

In de dagen daarop heeft de wijkteamrecherche het pand en de omgeving onderzocht. Na constatering van een wietlucht werd contact gezocht met justitie en besloten om bij het pand naar binnen te gaan. Eenmaal binnen bleek de situatie gevaarlijk. De stroom was afgetapt. De elektriciteitsdraden liepen over de vloer, terwijl deze blank stond van het water. Wat de rol van de twee personen in de auto is geweest, wordt nog onderzocht.

De inval vond plaats in de Uithoornse “Maand tegen de drugs”. In deze maand zijn onder meer twee goedbezochte voorlichtingsavonden georganiseerd waarop de burger gevraagd werd bewuster om zich heen te kijken en met informatie naar de politie te gaan. Deze boodschap is ook via de lokale media naar buiten gebracht. Het speurwerk naar deze hennepplantage laat zien hoe belangrijk het is dat burgers dit doen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug