RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grote uitslaande brand Nieuwveen

Datum: 19 november 2006
Bron: nieuwsregio.nl
Nieuwveen - In de schuren van het pand / boerderij Smolensk, aan het Blokland woedde zaterdagavond 18 november een grote uitslaande brand. Korpsen uit vrijwel alle omliggende gemeenten bestreden het vuur. Grootste probleem was het aanvoeren van voldoende water.

Rond 20.30 uur werd gemeld dat er brand woedde in Smolensk aan het Blokland nr 18. In de schuur aan de achterzijde van de boerderij was rook en vuur. Toen er twee brandweerwagens ter plaatse waren, lekten de eerste vlammen al uit het dak. Of daarbij asbest is vrijgekomen is nog niet bekend, maar er was erg veel zwarte rook, die richting Vrouwenakker dreef.

Veel politie, veel brandweer (Ter Aar, Nieuwkoop, Alphen) werd opgetrommeld en het geluid van sirenes hield bijna een uur aan. Burgmeester Barendregt nam even een kijkje en ook regio brandweercommandant Zuidijk kwam zich op de hoogte laten brengen.

Grootste probleem leek het water te zijn, want de brandweer kon het eerste half uur amper over het dak spuiten. Veel brandweerwagens hebben ook veel slangen en uit sloten uit de verrre omgeving werd water naar de schuren van Smolensk gepompt.

Klik hier voor diverse foto's.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug