RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gezamelijke oefening van de regionale EHBO-verenigingen

Datum: 17 november 2006
Bron: Arno Moen
Woendagsavond hebben de regionale EHBO-verenigingen een gezamelijke oefening gehouden in een werkplaats van een autogarage aan de Handelsweg in Mijdrecht.

Tijdens werkzaamheden is één van de slachtoffers met een autoband in zijn handen van de trap gevallen. Door de klap en het tumult hebben een aantal collega's zichzelf verwondt. Zo heeft een monteur, gelegen onder een auto zijn hoofd gestoten en is met zijn hand vast komen te zitten onder de auto. Een ander collega is door de klap met een ijzerzaag uitgeschoten terwijl weer een andere collega heeft bij het doormeten van een accu zelf een stroomstoot gekregen. Ten slotte was er nog een collega die bij het verwisselen van een TL-lamp van een balk is afgegeleden en met zijn been bekneld is geraakt.

Kortom een werkplaats vol met gewonde personen.

De EHBO-ers werden tijdens hun oefening ook nog gehinderd door "de manager" van de werkplaats die geen booschap had aan de verwondingen van zijn personeel en alleen maar oog had voor de werkzaamheden die toch echt moesten doorgaan.

De bedoeling van deze oefening was om in een zo realistisch mogelijke omgeving te oefenen in het vaststellen van de letsels van de slachtoffers en de behandeling van de verwondingen.

Foto's: Arno Moen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug