RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Heel Nederland Danst, ook in de Ronde Venen

Datum: 16 november 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen heeft op donderdag 16 november mee gedaan de actie ‘Heel Nederland danst’. Ambtenaren en leerlingen van Mijdrechtse basisscholen hebben samen een dans ingestudeerd. De actie is onderdeel van de wereldrecordpoging waarbij heel Nederland op één moment (11.15 uur), dezelfde dans op dezelfde muziek uitvoert. Doel is op een positieve en aanstekelijke manier aandacht vragen voor het belang van sport en bewegen.

Op 16 november gaven duizenden Nederlanders om 11.15 uur gehoor aan de oproep om vijf minuten te swingen op het nummer "What a feeling", (bekend van zangeres Irene Cara) van The Hughes Corporation. Gemeente De Ronde Venen haakte enthousiast bij de actie aan. Vanaf 10.30 uur studeerde ambtenaren, basisschoolleerlingen en belangstellenden een dans in en om 11.15 uur werd dit gemeenschappelijk gedanst.

Wereldrecord
Initiatiefnemer voor deze bijzondere actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

NISB vindt het belangrijk dat iedereen meer bewust wordt van het grote belang van sport en bewegen. Met de actie wordt geprobeerd in het Guinness Book of Records te komen onder de titel 'de meeste mensen die gelijktijdig op verschillende plaatsen aan het dansen zijn'. Hiervoor zijn 200.000 deelnemers nodig.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug