RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Stel aangehouden voor bijstandsfraude

Datum: 13 november 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
De Regionale Sociale Recherche heeft een onderzoek tegen een 33-jarige man en een 27-jarige vrouw afgesloten. De twee worden verdacht van valsheid in geschrifte. Ze vulden formulieren in waaruit bleek dat zij ieder apart woonden, maar in werkelijkheid woonden zij samen in Loenen aan de Vecht. Het stel ontving hierdoor drie jaar lang ten onrechte een dubbele bijstandsuitkering van ongeveer € 60.000.

De vrouw huurde ‘op papier’ een kamer in de gemeente De Ronde Venen en ontving van die gemeente een uitkering op grond van de Wet Werk en Bijstand. De man, woonachtig in Loenen, ontving over diezelfde periode een uitkering, maar dan van de gemeente Loenen. Ook toen de man eind 2005 werk vond, lieten zij de uitkering van de vrouw gewoon doorlopen.

De zaak kwam aan het licht op het moment dat de vrouw zich niet liet inschrijven als woningzoekende. Zij wilde een grotere woning vanwege inmiddels twee geboren kinderen. Uit het opsporingsonderzoek van de regionale sociale recherche kwam naar voren, dat de vrouw vanaf het begin van de uitkering in januari 2004 samenwoonde met haar vriend in Loenen. Zij vroeg de uitkering aan voor het financiële voordeel.

Tegen het stel is proces-verbaal opgemaakt. De uitkeringen zijn inmiddels stopgezet. De gemeente De Ronde Venen en de gemeente Loenen gaan het teveel uitgekeerde geld van het tweetal terugvorderen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug