RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wild West op A2 bij Breukelen en Abcoude

Datum: 12 november 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdagavond 10 november 2006 een bestuurder aangehouden op de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa. De bestuurder was doorgereden bij een alcoholcontrole. Onderweg belandde de bestuurder enkele honderden meters op de verkeerde rijbaan. De bestuurder negeerde een stopteken van agenten van politie Utrecht en probeerde de politieauto te rammen. Beide voertuigen kwamen naast de rijbaan terecht. Niemand raakte gewond.

De bestuurder negeerde de alcoholcontrole die werd gehouden bij Breukelen. Hij reed de A2 op richting Amsterdam. Bij Abcoude nam hij de afslag met de bedoeling terug richting Utrecht te rijden. In plaats daarvan belandde hij als spookrijder op de toerit richting Amsterdam. Toen de bestuurder dit na enkele honderden meters bemerkte, draaide hij om in de richting Utrecht. Een tegenligger kon zijn auto op tijd in de berm zetten.

De bestuurder negeerde een stopteken van een surveillancewagen van politie regio Utrecht die de auto waren gevolgd, en probeerde deze vervolgens te rammen. Beide voertuigen kwamen naast de rijbaan in de berm terecht, waar de bestuurder werd aangehouden door het KLPD. Er vonden geen persoonlijke ongelukken plaats. Politie Amsterdam-Amstelland verricht het technisch onderzoek.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug