RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vernielingen auto's in Mijdrecht mogelijk opgelost

Datum: 03 november 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
Mede dankzij getuigen is de politie op het spoor gekomen van twee jongens van 13 en 11 jaar uit Mijdrecht die vermoedelijk betrokken zijn bij het bekrassen van auto’s.

Vanaf half oktober zijn bij de politie tientallen aangiftes binnengekomen van auto’s die bekrast zijn met name in de wijk Proostdijland zuid. Een getuige had bij één van de vernielingen twee jongens gezien en kon een goed signalement geven. Naar aanleiding hiervan startte de politie direct een onderzoek en mede dankzij goede tips van burgers kwamen de twee jongens in beeld. De 13-jarige jongen is woensdag 25 oktober aangehouden en heeft inmiddels een aantal vernielingen bekend.

De 11-jarige jongen is donderdag 26 oktober aangehouden en gehoord. Uit verder onderzoek blijkt dat niet alle vernieldingen gepleegd zijn door de verdachten. Het onderzoek bevindt zich nu in een afrondende fase. Dit betekent dat tegen de 13-jarige jongen proces-verbaal is opgemaakt en wordt ingestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling. De 11-jarige jongen kan gezien zijn leeftijd niet strafrechtelijk worden vervolgd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug